Koor

Wie zijn wij

Het Utrechts Operakoor


Het Utrechts Operakoor (UOK) is een groot amateurkoor met zo’n veertig vaste leden en vijftien projectleden onder leiding van dirigent Ardjoena Soerjadi. Het koor legt zich toe op operarepertoire: veelal is dat de romantische Italiaanse belcanto opera.

We kennen een rijke traditie in het uitvoeren van werken van Giuseppe Verdi, maar brengen ook opera’s van andere componisten. Hierbij combineert het Utrechts Operakoor passie voor opera met kwalitatief hoogstaande uitvoeringen in een artistieke vormgeving. Tweejaarlijks wordt in de grote zaal van TivoliVredenburg een volledige opera concertante ten gehore gebracht in samenwerking met professionele solisten en een groot orkest.

Burgemeester Sharon Dijksma is beschermvrouwe van het Utrechts Operakoor.

U! Opera voor iedereen

Opera is van oudsher bedoeld om de mens te vermaken. Onder het motto U! Opera brengt het Utrechts Operakoor opera voor iedereen: toegankelijk, ontroerend, indrukwekkend en humoristisch. Het Utrechts Operakoor heeft een gevestigde reputatie in Utrecht en omgeving.

Het koor draagt bij aan de amateur podiumkunsten, culturele evenementen en feestelijke gebeurtenissen in de stad en de regio Utrecht. Daarbij werken we regelmatig samen met andere koren, orkesten en professionele solisten.

Professionele begeleiding

Artistieke leiding


Het Utrechts Operakoor (UOK) wordt professioneel begeleid door Ardjoena Soerjadi (dirigent).

Dirigent

Ardjoena Soerjadi

Ardjoena Soerjadi studeerde af aan het Rotterdams Conservatorium in de richtingen piano uitvoerend musicus en orkestdirectie. In die periode volgde hij ook piano en directie aan de Gnesin School voor Muziek (Moskou) en een dirigeercursus bij Sir Colin Davis (Dresden).

Hij is momenteel dirigent van het Utrechts Operakoor, het Capels Dagkoor, In Between, het Gemengd Koor Spijkenisse, en het projectkoor van de Zangersbond Zuid-West Nederland.

Lees meer …

Houdt u van opera?

Lid worden van het koor


Zingt u graag en houdt u van opera? Dan is het Utrechts Operakoor misschien wel wat voor u! Enthousiaste nieuwe zangers en zangeressen zijn altijd van harte welkom. Er is ruimte bij alle stemsoorten en in het bijzonder bij de tenoren en alten.

Noten kunnen lezen is niet noodzakelijk maar wel handig. Van de nummers die we zingen zijn digitale bestanden (mp3) beschikbaar om thuis of in de auto mee te oefenen. Kom dus gerust eens (vrijblijvend) kijken of meezingen tijdens een repetitie. Laat het van te voren even weten als u wilt komen. Dan kunnen wij zorgen voor een gepaste ontvangst en een setje bladmuziek. Als u een ervaren koorzanger bent, kunt u ook op projectbasis aan een uitvoering deelnemen.

Wij repeteren op woensdagavonden van 19.45u tot 22.00u in de Rietendakschool in Zuilen, Laan van Chartroise 160. De Rietendakschool is goed bereikbaar per bus of per trein (station Zuilen). Parkeren is gratis.

Neem contact op via onderstaand formulier. Of bel met Willy Mooij, onze secretaris (tel. 06 45 84 66 03).

Meer informatie

Neem contact op

Wilt u meer informatie over ons koor? Of wilt u een keer komen kijken, luisteren of meezingen? Stuur ons dan een bericht via deze website en we nemen contact met u op. 

U kunt ook een e-mail sturen naar info@utrechtsoperakoor.nl of bellen met Harry Sipkes, onze voorzitter (tel. 06 549 78 954)

    © Utrechts Operakoor | FORTE web publishing | Algemene voorwaarden