Test

zondag 30 oktober 2022 / TivoliVredenburg

“Giovanna d’ Arco” van Giuseppe Verdi


Dit jaar presenteert het Utrechts Operakoor de matineevoorstelling “Giovanna d’Arco” van Giuseppe Verdi in TivoliVredenburg in Utrecht. De voorstelling is uitgesteld vanwege de coronamaatregelen. De nieuwe datum is nog niet bekend.

De opera wordt uitgevoerd i.s.m. het Voorburgs Operakoor, het Rotterdamse operakoor Ropera a/d Maas en professionele solisten. De muzikale begeleiding is in handen van het Utrechtsch Studenten Concert. Zij zijn reeds jaren vaste partner van het Utrechts Operakoor. De koor- en orkestdirectie is in handen van Ardjoena Soerjadi.

De concertante uitvoering wordt geïllustreerd met het beeldverhaal van Giovanna d’Arco. Ontwerp en productie: Rob Keus (UOK koorlid)

De kaartverkoop zal plaatsvinden via TivoliVredenburg. Kaarten kosten € 35 (jonger dan 18 jaar en U-pas: € 17,50).

Datum

Ziondag 30 oktober 2022
Aanvang: 15:00 uur

Solisten

Giovanna: Gulnara Shafigullina (sopraan)
Carlo Vll: Michael Spadaccini (tenor)
Giacomo: Frank Wong ( bariton)
Talbot:
Delil:

In samenwerking met

Voorburgs Operakoor
Ropera a/d Maas
Utrechtsch Studenten Concert

Kaarten

Normaal: € 35,00
<18 jaar en U-pas: € 17,50

Locatie

TivoliVredenburg, Utrecht

Verder in onze agenda

zondag 1 mei 2022 / H. Hartkerk Maarssen

Op zondagmiddag 1 mei brengt het Utrechts Operakoor in samenwerking met het Rotterdamse operakoor Ropera aan de Maas een gevarieerd concert van bekende en minder bekende operanummers in de H. Hartkerk in Maarssen. Koordirectie is in handen van Ardjoena Soerjadi. Aanvang is om 15.30 uur. Kaarten à € 17,50 koopt u binnenkort via deze website of bij de ingang van de kerk.

zaterdag 21 mei 2022 / Binnenstad IJsselstein

Op zaterdag 21 mei 2022 neemt het Utrechts Operakoor voor de 3e keer deel aan het jaarlijkse Fulco’s Vocaal Festival in IJsselstein. Het festival wordt georganiseerd door het Fulco’s Regionaal Mannenkoor. Een populair korenevenement in de historische binnenstad van IJsselstein, waaraan zo’n 70 koren deelnemen op 11 binnen – en buitenlocaties. Meer informatie volgt.

Opera voor u!

U! Opera voor iedereen


Het Utrechts Operakoor (UOK) is een groot amateurkoor (momenteel zo’ n 55 vaste leden en 15 projectleden), dat zich toelegt op het uitvoeren van operarepertoire. Vaak is dat de romantische Italiaanse belcanto opera, maar ook andere opera’s in andere talen komen aan bod.

Repetities

Wij repeteren op woensdagavonden van 19.45 tot 22.00 uur in het Johannescentrum aan de Moezeldreef 400 in Utrecht. Kom gerust eens (vrijblijvend) kijken of meezingen tijdens een repetitie.

Het Johannescentrum is goed bereikbaar per bus of per trein (station Overvecht). Parkeren bij en in de buurt van het Johannescentrum is gratis.

Lees verder

Opera’s

Het UOK combineert passie voor opera met kwalitatief hoogstaande uitvoeringen met solisten van professioneel niveau.

We streven ernaar om tweejaarlijks een volledige opera ten gehore te brengen in Muziekcentrum Vredenburg, met groot orkest en professionele solisten. Maar ook opkomende zangtalenten krijgen de gelegenheid zich in de schijnwerpers te laten zien en horen.

Lees verder

Belcanto concerten

Daarnaast geeft het Utrechts Operakoor regelmatig belcanto-concerten waarbij onder begeleiding van de vaste pianist een gevarieerd programma wordt gebracht.

Het Utrechts Operakoor is ook beschikbaar voor uw bedrijfsfeest, promotie, huwelijk of andere aangelegenheid.

Lid worden

Opera zingen iets voor u?


Wilt u straks met ons op het podium staan in een bijzondere productie? Opera wordt gezongen door gewone mensen, jong en oud, man en vrouw. Dat willen wij heel graag terug zien in ons koor, dat bestaat uit zo’n 70 mannen en vrouwen van alle leeftijden. We zingen met veel passie, plezier en enthousiasme repertoire van Verdi, Bellini, Gluck, Mozart, maar ook moderne composities zoals van Bernstein.

We nodigen u van harte uit om met ons mee te doen. Vrijblijvend een paar keer kijken, luisteren of meezingen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Zing met ons mee!

Onze leden zijn enthousiaste amateurzangers van alle niveaus. Nieuwe leden verwelkomen we graag.

Meer informatie

Neem contact op

Wilt u meer informatie over ons koor? Of wilt u een keer komen kijken, luisteren of meezingen? Stuur ons dan een bericht via deze website en we nemen contact met u op. 

U kunt ook een e-mail sturen naar info@utrechtsoperakoor.nl of bellen met Harry Sipkes, onze voorzitter (tel. 06 549 78 954)

    © Utrechts Operakoor | FORTE web publishing | Algemene voorwaarden