Utrechts Operakoor

Houdt u van opera? Of zingt u graag? Dan is het Utrechts Operakoor zeker iets voor u! Het Utrechts Operakoor brengt opera voor iedereen. 

zondag 14 april 2024 / TivoliVredenburg Utrecht

La Sonnambula


Op zondagmiddag 14 april brengt het Utrechts Operakoor, in samenwerking met Opera Flevoland en het Voorburgs Operakoor, de romantische opera La Sonnambula (de slaapwandelaarster) van Vincenzo Bellini ten gehore in de grote zaal van Tivoli Vredenburg. De orkestpartij wordt verzorgd door het Utrechtsch Studenten Concert en de algehele muzikale leiding is in handen van Ardjoena Soerjadi.

Zes professionele solisten vertolken de hoofdrollen: Elenora Hu als Amina, Frank Wong als Rodolfo, Gevorg Aperants als Elvino, Esther Kuiper als Teresa, Martijn Sanders als Alessio en Elnara Muermans als Lisa.

De opera verhaalt een komische ontwikkeling in een rustig Zwitsers dorpje. De dorpelingen zijn bezorgd: er dwaalt een spook in het donkere bos. Gelukkig gaat er iets vrolijks gebeuren, hun geliefde Amina gaat trouwen met Elvino. Maar rond dit trouwen gebeuren wat opmerkelijke dingen!

Het werk ging in 1831 in première in Milaan als 7de opera van de 10 die Bellini (1801-1835) geschreven heeft. De opera was direct een groot succes en is vaak uitgevoerd. Helaas stierf Bellini al 3 jaar na de première, op slechts 34-jarige leeftijd.

Kaarten à € 35,- ( jongeren onder 18 en U-pas: € 15,- ) kunnen worden besteld via de website van Tivoli Vredenburg,

Datum

Zondag 14 april 2024
Aanvang: 15:00 uur
Zaal open: 14:00 uur

Solisten

Elenora Hu (Amina)
Frank Wong (Rodolfo)
Gevorg Aperants (Elvino)
Esther Kuiper (Teresa)
Martijn Sanders (Alessio)
Elnara Muermans (Lisa)

Dirigent / muzikale leiding

Ardjoena Soerjadi

In samenwerking met

Opera Flevoland
Voorburgs Operakoor
Utrechtsch Studenten Concert

Locatie

TivoliVredenburg Utrecht
Vredenburgkade 11

Kaarten

Regulier: € 35
Jongeren onder 18 en U-pas: € 15

  • Kom naar onze open repetities vanaf 6 september

    Het Utrechts Operakoor heeft op woensdag 28 juni het seizoen 2022-2023 feestelijk afgesloten met een avond die bestond uit een deel repetitie, vervolgens optredens van individuele koorleden of zangers in groepjes, en aansluitend een borrel. Wat een heerlijke muzikale sfeer heerste er! Helaas hebben we afscheid moeten nemen van onze pianist Thijn, maar we hebben…

    Lees meer …

    Kom naar onze open repetities vanaf 6 september

Verder in onze agenda

zaterdag 21 mei 2022 / Binnenstad IJsselstein

Op zaterdag 21 mei 2022 neemt het Utrechts Operakoor voor de 3e keer deel aan het jaarlijkse Fulco’s Vocaal Festival in IJsselstein. Het festival wordt georganiseerd door het Fulco’s Regionaal Mannenkoor. Een populair korenevenement in de historische binnenstad van IJsselstein, waaraan zo’n 70 koren deelnemen op 11 binnen – en buitenlocaties. Meer informatie volgt.

Opera voor u!

U! Opera voor iedereen


Het Utrechts Operakoor (UOK) is een groot amateurkoor (momenteel zo’ n 40 vaste leden en 15 projectleden), dat zich toelegt op het uitvoeren van operarepertoire. Vaak is dat de romantische Italiaanse belcanto opera, maar ook andere opera’s in andere talen komen aan bod.

Repetities

Wij repeteren op woensdagavonden van 19.45 tot 22.00 uur in de Rietendakschool in Zuilen, Laan van Chartroise 160. Kom gerust eens (vrijblijvend) kijken of meezingen tijdens een repetitie.

De Rietendakschool is goed bereikbaar per bus of per trein (station Zuilen). Parkeren is gratis.

Lees verder

Opera’s

Het UOK combineert passie voor opera met kwalitatief hoogstaande uitvoeringen met solisten van professioneel niveau.

We streven ernaar om tweejaarlijks een volledige opera ten gehore te brengen in Muziekcentrum Vredenburg, met groot orkest en professionele solisten. Maar ook opkomende zangtalenten krijgen de gelegenheid zich in de schijnwerpers te laten zien en horen.

Lees verder

Belcanto concerten

Daarnaast geeft het Utrechts Operakoor regelmatig belcanto-concerten waarbij onder begeleiding van de vaste pianist een gevarieerd programma wordt gebracht.

Het Utrechts Operakoor is ook beschikbaar voor uw bedrijfsfeest, promotie, huwelijk of andere aangelegenheid.

Lid worden

Opera zingen iets voor u?


Wilt u straks met ons op het podium staan in een bijzondere productie? Opera wordt gezongen door gewone mensen, jong, oud, man, vrouw, ervaren zingend of net proevend aan opera muziek. Wij zingen met veel passie, plezier en enthousiasme een uitgebreid en breed repertoire van Verdi, Bellini, Gluck, Mozart, Donizetti en diverse andere componisten.

We nodigen u van harte uit om met ons mee te doen! Vrijblijvend een paar keer kijken, luisteren of meezingen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Zing met ons mee!

Onze leden zijn enthousiaste amateurzangers van alle niveaus. Nieuwe leden verwelkomen we graag.

Martijn (bas)
Wat een leuk koor is dit: toegankelijk en vrolijk. Ontspannend en vaak ontroerend om samen zulke prachtige muziek te zingen.
Anniet (alt)
Het Utrechts Operakoor is na 32 jaar een deel van mijn leven geworden. De uitvoeringen zijn hoogtepunten, de repetitie avonden om naar uit te kijken!
Het is de sfeer, de muzikaliteit van onze dirigent en het pianospel van onze vaste begeleider!
Mirjam (sopraan)
Geweldig om met elkaar en met een enthousiaste begeleiding zulke mooie opera-stukken te zingen.
Meer informatie

Neem contact op

Wilt u meer informatie over ons koor? Of wilt u een keer komen kijken, luisteren of meezingen? Stuur ons dan een bericht via deze website en we nemen contact met u op. 

U kunt ook een e-mail sturen naar info@utrechtsoperakoor.nl of bellen met Harry Sipkes, onze voorzitter (tel. 06 549 78 954)

    © Utrechts Operakoor | FORTE web publishing | Algemene voorwaarden