Utrechts Opera Koor |

Actueel | Het koor | Dirigent | Pianist
 

Ardjoena Soerjadi

 

Ardjoena Soerjadi studeerde aan het Rotterdams Conservatorium bij Daniel Wayenberg en Michael Davidson en is aldaar afgestudeerd in Piano Uitvoerend Musicus. Daarnaast heeft hij orkestdirectie gestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium bij Arie van Beek, Daan Admiraal en Jurjen Hempel. 
 
Tijdens zijn conservatoriumstudies studeerde hij enkele maanden, zowel piano als directie aan de Gnesin School voor Muziek in Moskou en volgde hij een dirigeercursus bij Sir Colin Davis in Dresden.
 
Van 1995 tot 2002 was hij assistent-dirigent op het Belcanto Festival Dordrecht. Op de Belcanto Summer School tijdens het Belcanto Festival was hij coach en repetitor van internationale zangers en zangeressen en had hij de muzikale leiding over verschillende concerten.
 
In 1997 heeft hij als dirigent en pianist een cd opgenomen met klavierconcerten van Bach. Hij heeft tijdens concerttournees met pianist Wibi Soerjadi als solist verschillende orkesten gedirigeerd. Van 2005 tot 2011heeft hij bij Residentie Operette ODES te Den Haag diverse, geënsceneerde operettes gedirigeerd
 
In 2008 heeft hij  bij het orkest Leids Collegium Musicum en Vocaal Ensemble Capella Constancis  uitvoeringen van de Johannes Passion van J.S. Bach gedirigeerd. Eveneens in 2008 heeft hij de muziek van Olympische kür van Anky van Grunsven gedirigeerd.
In 2010 was hij vakjurylid voor het Nationaal Concours voor Jeugdsymfonieorkesten.
 
In 2011 is zijn pianosolo CD getiteld ‘Con Anima’ uitgebracht met pianowerken van Mendelssohn, Chopin en Debussy. Deze CD is regelmatig te horen op de radio. 
 

In maart van dit jaar heeft hij bij het Gemengd Rijnmondkoor Vlaardingen de Matthäus Passion van J.S. Bach gedirigeerd.

Hij dirigeerde verscheidene koren en is momenteel dirigent van het Capels Dagkoor, het Gemengd Koor Spijkenisse en het Utrechts Operakoor.

 

Foto: Braanker fotografie